Wii U, den senaste spelkonsolen från Nintendo

Wii U är den nya spelenheten som kommer att invadera våra hem, efter den stora succén Wii från Nintendo. Wii U är en spelkonsol som klarar av HD-grafik. Wii U är inte längre någon stor nyhet, då den släpptes redan 30:e november 2012 men ändå har vi inte hört för mycket om den.

Wii U kommer med en ny standard kontroll som har en inbyggd pekskärm, som varje spel kan anpassas till att använda som supplement till den stora TV-skärmen eller att kunna användas för spel utan TV.

Det finns ytterligare fyra stycken kontroller som kan användas i olika kombinationer för spel på denna enhet från Nintendo. Dessa är Wii Remote, Wii Nunchuck, Wii Balance Board och den klassiskt formade Wii U Pro Kontrollen.

Hur gör jag med gamla Nintendo Wii-spel?

Här finns det ingen anledning att oroa sig, då nya Nintendo Wii-U är fullt bakåt kompatibel med tidigare versioner av denna konsol. För den som köper den senaste konsolen, Wii U, olika plattformar på Internet som ger mera information och möjligheter för Nintendo Wii U. Dessa är 3DS, Nintendo eShop och Miiverse, den sista som är ett gratis socialt nätverk för alla ägare av ett Nintendo system som tillhandahåller olika integrationer med systemens spel och applikationer.

För övrigt så finns det olika mjukvaror och service såsom Nintendo TVii, Internet browser, Wii U chat, Wii street U och Wii KaraokeU.

För den som är mera intresserad av Wii U, det senaste underverket från TV-spels giganten Nintendo, så finns information och tillgång till denna konsol på CDON.se till priser som startar från 2599 kronor. I övrigt finns flera paket där det även igår populära spel från tidigare versioner av Nintendo´s konsoler.