Spelnyhet – Batman: Arkham Knight

Den omåttligt populära Batman Arham- serien har återigen fått en uppföljare. Äntligen, tjoar Batmanfansen som förbokat uppföljaren sedan månader tillbaka. Serien har varit otroligt innehållsrik och det har funnits mängder med skurkar och redskap att slåss med eller använda som flyktmedel. Så vad mer kan Batman som spelfigur erbjuda?

Batman: Arkham Knight har inte helt överraskande en mycket snygg grafik och är riktigt snygg i sin uppbyggnad, staden är full av coola neonljus och regnet smattrar ständigt mot Batmans kappa vilket ger en häftig effekt. Det finns mängder av karaktärer och skurkar att bestrida. Nytt för detta spel är också att Batmanbilen står i centrum på ett sätt som inte presenterats i föregångarna, det krävs exempelvis en Batmobil för att besegra alla stridsvagnar som dyker upp på gatorna. Batmobilen har dock fått kritik för att vara svårstyrd och att dess strider inte är lika underhållande som man mot man kamperna. Minus också för de oerhört långa transportsträckorna när Batman ska ta sig igenom staden från plats A till plats B, det blir händelselöst och långtråkigt efter en stunds spelande. Striderna är uppbyggda precis som föregångarna med att det gäller att kontra vid de rätta tillfällena, du slåss inte bara med redskap utan får också använda dig av knytnävarna.

Trots att spelet är snyggt och att den har en coolare grafik så känns det ändå så gjort, konceptet är så inmatat att det är svårt att få in nyheter som ger ett nytt spelsug, för har du spelat sönder föregångarna så är det tyvärr lätt hänt att du tröttnar rätt snabbt på denna uppföljare. Batman-serien behöver röras om ordentligt för att återigen skapa det där nyspännande spelsuget igen. Hur det ska göra det får de komma på själva.

Video – OBS spoiler då det är en Walkthrough