Nytt och spännande spel: Titanfall

Vi har upptäckt att ett nytt spel med ett spännande koncept är på väg att släppas. Spelet heter Titanfall och släpps för de flesta system nu i mars 2014.

Det är ett så kallad ”first person shooter” och själva konceptet är att man är en grupp soldater som kan styra stora krigsrobotar som kallas för ”Titans”. Man krigar mot varandra ungefär som i Battlefield-serien men det är stora skillnader i spelmotorerna och hur hela upplägget är. Det kan dock likna Battlefield 2142 en aning med det futuristiska upplägget med Titans osv. Lite, men inte mycket.

Allt utspelar sig på en krigsdrabbad planet och man är två lag med 6 spelare i varje. När allt sätterigång så kan man springa upp på väggar och hoppa ner över hus. Det har en liten Parkour-känsla över hela spelsättet. Det går snabbt i Titalfall. Snabbheten kan liknas vid en omgång i t.ex. Call of Duty. Innan spelet startar så får man välja hur man ska spela, vilken sorts pilot man ska vara.

Spelet släpptes först till PC i en betautgåva men nu i mars så kommer man att släppa Titanfall till andra plattformar. Det är en produktion där Microsoft har haft en hand med i spelet så man kommer förmodligen inte att se en version till Playstation 3 och 4. Så här ser schemat ut för Titanfall i mars 2014-03-15

  • 13 mars släpps den för Windows och Xbox One i Europa
  • 28 mars ser vi Titanfall för Xbox 360 i Europa

Titanfall är först och främst ett onlinespel där man spelar i Multiplayerläge. Men vi kommer att få se vissa inslag av single-player kampanjer snart.