Spelnyhet – Batman: Arkham Knight

Den omåttligt populära Batman Arham- serien har återigen fått en uppföljare. Äntligen, tjoar Batmanfansen som förbokat uppföljaren sedan månader tillbaka. Serien har varit otroligt innehållsrik och det har funnits mängder med skurkar och redskap att slåss med eller använda som flyktmedel. Så vad mer kan Batman som spelfigur erbjuda?

Batman: Arkham Knight har inte helt överraskande en mycket snygg grafik och är riktigt snygg i sin uppbyggnad, staden är full av coola neonljus och regnet smattrar ständigt mot Batmans kappa vilket ger en häftig effekt. Det finns mängder av karaktärer och skurkar att bestrida. Nytt för detta spel är också att Batmanbilen står i centrum på ett sätt som inte presenterats i föregångarna, det krävs exempelvis en Batmobil för att besegra alla stridsvagnar som dyker upp på gatorna. Batmobilen har dock fått kritik för att vara svårstyrd och att dess strider inte är lika underhållande som man mot man kamperna. Minus också för de oerhört långa transportsträckorna när Batman ska ta sig igenom staden från plats A till plats B, det blir händelselöst och långtråkigt efter en stunds spelande. Striderna är uppbyggda precis som föregångarna med att det gäller att kontra vid de rätta tillfällena, du slåss inte bara med redskap utan får också använda dig av knytnävarna.

Trots att spelet är snyggt och att den har en coolare grafik så känns det ändå så gjort, konceptet är så inmatat att det är svårt att få in nyheter som ger ett nytt spelsug, för har du spelat sönder föregångarna så är det tyvärr lätt hänt att du tröttnar rätt snabbt på denna uppföljare. Batman-serien behöver röras om ordentligt för att återigen skapa det där nyspännande spelsuget igen. Hur det ska göra det får de komma på själva.

Video – OBS spoiler då det är en Walkthrough

Årets speltrender på loading.se

På loading.se kan du finna mycket intressant information, om du är en av de som gillar dataspel i vår digitala och moderna värld. Loading.se har allt du kan tänka dig när det gäller information om vad som händer i spelvärlden rörande dataspel. Här hittar du information om spel, och det finns även något som kallas loading-TV samt att du kan finna de viktigaste speltidningarna och få information om nya spel och recensioner.

När vi nu närmar oss slutet av detta spelår, så har loading.se skapat en lista över årets spel trender. Det finns även möjligheter att själv berätta om hur ditt spelår har varit, samt vilka av de utannonserade spel som du mest väntar och ser fram emot inför kommande år. Som extra attraktion så finns det en omröstning där du också kan delta genom att nominera de spel du tycker varit bästa under 2014.

Just nu listar loading.se årets spel trender i en informativ lista

Loading.se har på deras hemsida skapat en lista på årets spel trender, och sällan har det funnits så mycket informativ och precis information om vad och varför i en lista över spel trender som denna gång. Här finns det både ris och ros på ett uppriktigt sätt som gör att vi förstår och kan engagera oss som spelintresserade.

De flesta av speltyperna i denna lista kommer från loading.se redaktionen, men de ser även fram emot just dina åsikter och egna nomineringsalternativ. Vill du vara med och påverka denna lista så är det dags att gnugga fingertopparna. Sätta dig vid tangentbordet, och skriva ned vad just du tycker och tänker om en spelserie, en spel typ, en konsol eller något annat inom spelvärlden.

Är du inte redan medlem på loading.se så är det gratis att registrera dig. Detta gör du genom att klicka här. För att läsa detta års nomineringar, eller för att själv bidra med ett nomineringsalternativ så klickar du här.

Gaming Grannar listar världens bästa retrospel

På loading.se, en av Sveriges största hemsidor och community´s för allt som rör datorspel, har det nu publicerats en lista över de världens tio bästa retrospel. Listan kommer från Gaminggrannar.se och finns i flera olika utföranden släppta av olika personer som företräder Gaminggrannar.se

Den första listan över världens bästa retrospel kom från Hiro, på gaminggrannar.se, och nu har det kommit en nya från Dave. Då är det väl bara naturligt att vi väntar på nästa lista som borde komma snart från den tredje medlemmen av gaminggranner.se, EKKen. Hur det blir med det får vi se, men troligen så behöver vi inte vänta länge.

Spel videorna som kan hittas både på loading.se, och naturligtvis hos gaminggrannar.se är trevligt och roligt gjorda, och ger oss en insikt i de gamla datorspelens värld. Kanske en tid där allt var lite snällare, inte så avancerat, inte så stort och ej heller så realistiskt blodigt som det ska vara idag. Något vi kan tänka på när vi sätter våra små knattar och gummor framför datorerna idag, så att de kan uppleva något roligt som inte behöver vara skrämmande och overkligt för dem.

Naturligtvis så visste varken Dave eller Hiro, på gaminggrannar.se om vilka spel den andre hade valt, och det visar sig i deras videos som innehåller just vad den som står för videon tycker och tänker om retrospel. De spel som upptagits och räknas som retrospel, är spel som utkommit innan 2000-talet.

För övrigt så är både gaminggrannar.se och loading.se två stycken hemsidor som på ett intressant och roligt sätt tar upp mycket information om datorspelen som varit och de som kommer.

För att se listorna, eller finna annan information om datorspel, så kan du besöka loading.se, och gaminggrannar.se genom denna länk

Assassins Creed Unity. Nu är det dags för Franska Revolutionen

Det är många som gillar dataspelsserien Assassins Creed. Assassins Creed serien är ett historiskt fantasy-actionspel där det gäller att smyga sig fram till sina offer och lönnmörda dem på ett så tyst och brutalt sätt som bara tänkas kan.

I denna populära dataspelsserie har det till dags datum kommit nio stycken fristående spel i huvudserien, och ytterligare hela tretton stycken olika uppdrag som uppdateringar till dem som redan har en version av spelet.

Enligt en rapport från april 2014 så har denna serie sålts i över 73 miljoner exemplar över hela världen. Med antal sålda exemplar och den stora mängd fristående spel i serien, så gör det Assassins Creed till ett av de största spelen i historien inom dataspel. Spelet finns för Playstation, Xbox samt Pc, och även för handhållna modeller av dessa. Assassins Creed serien är utvecklad av Ubisoft för stationära enheter, och av Gameloft för mobila enheter.

Detta handlar Assassins Creed Unity om

Denna gång är spelets historia placerad i Paris, under tiden för den Franska Revolutionen och följer Arno Dorian och hans medföljande lönnmördare. Spelet är som vanligt uppbyggt på att utföra uppdrag gällande att lönnmörda en känd officiell person eller ett hemligt uppdrag.

Assassins Creed Unity har fått en fräsch uppgradering av allt från grafik, spel värde till nya rörelser, moment och sätt att utföra dina lönnmord.

Är du intresserad av Assassins Creed Unity så finns det en mycket bra recension som kan läsas på spelnyheterna.se, skriven av Mikael Konradsson där allt från negativa aspekter till positiva egenskaper tas upp på ett sakligt och informativt sätt. Är du ute för att köpa detta spel, så ska du läsa denna artikel innan du slutligen bestämmer dig.

Är du en av de som bara älskar Assassins Creed, eller kanske du har hoppat över några titlar i serien och det är dags att spela igen? Då finns Assassins Creed Unity att köpa på CDON, genom att klicka här.

Wii U, den senaste spelkonsolen från Nintendo

Wii U är den nya spelenheten som kommer att invadera våra hem, efter den stora succén Wii från Nintendo. Wii U är en spelkonsol som klarar av HD-grafik. Wii U är inte längre någon stor nyhet, då den släpptes redan 30:e november 2012 men ändå har vi inte hört för mycket om den.

Wii U kommer med en ny standard kontroll som har en inbyggd pekskärm, som varje spel kan anpassas till att använda som supplement till den stora TV-skärmen eller att kunna användas för spel utan TV.

Det finns ytterligare fyra stycken kontroller som kan användas i olika kombinationer för spel på denna enhet från Nintendo. Dessa är Wii Remote, Wii Nunchuck, Wii Balance Board och den klassiskt formade Wii U Pro Kontrollen.

Hur gör jag med gamla Nintendo Wii-spel?

Här finns det ingen anledning att oroa sig, då nya Nintendo Wii-U är fullt bakåt kompatibel med tidigare versioner av denna konsol. För den som köper den senaste konsolen, Wii U, olika plattformar på Internet som ger mera information och möjligheter för Nintendo Wii U. Dessa är 3DS, Nintendo eShop och Miiverse, den sista som är ett gratis socialt nätverk för alla ägare av ett Nintendo system som tillhandahåller olika integrationer med systemens spel och applikationer.

För övrigt så finns det olika mjukvaror och service såsom Nintendo TVii, Internet browser, Wii U chat, Wii street U och Wii KaraokeU.

För den som är mera intresserad av Wii U, det senaste underverket från TV-spels giganten Nintendo, så finns information och tillgång till denna konsol på CDON.se till priser som startar från 2599 kronor. I övrigt finns flera paket där det även igår populära spel från tidigare versioner av Nintendo´s konsoler.

Call of Duty: Advanced Warfare, framtidens krig är här

Call of Duty, eller ”COD”, som spelserien kallas i fansens beskrivningar, och naturligtvis är det lätt att bli ett fans av Call of Duty: Advanced Warfare. Denna gång tar detta högteknologiska spel inom militärtaktik oss till framtidens nya krigsplatser med ny teknologi och överlägsen taktik.

Spelet finns ute den 4 november, och kan spelas i alla skepnader av system. COD: Advanced Warfare finns till Xbox One, Xbox 60, PC, PS3 och PS4, och går att hitta till alla konsoler och till dator hos CDON.se. Priset för detta spel är 495 kronor för PC-varianten och 599 kronor oberoende av vilken av det nämnda spel konsolerna du vill spela det på.

Vad handlar COD: Advanced Warfare om, och specifikationer för PC

Call of Duty: Advanced Warfare kommer att bli den stora festen för alla som vill kriga i en högteknologisk framtid, med en helt ny arsenal av vapen. Även nya strategier och förmågor kommer att finnas med hjälp av spelets nya teknologiska hjälpmedel för effektiv krigsföring i vår ultramoderna framtid.

Detta spel kommer naturligtvis att vara kopplat till steam, och bli en kraftig hit som kommer att spelas online under lång tid. Precis som med de senaste utgåvorna av COD-serien. Spelet går nu att förhandsboka på CDON.se, där det finns två stycken förbokningserbjudanden att ta del av.

Du kan även ta del av en video, med kommande spelsektioner samt läsa mera om vilka uppgraderingar som kommer att vara möjliga samt en del av de nya skydd och vapen som kommer att finnas i det nya actionpackade, Call of Duty: Advanced Warfare. För alla multiplayer fans, så kommer en ny ”boost dodge” mekanik att finnas som kommer att gör dina möjligheter att eliminera dina fiender, samt sätta dig snabbt i skydd bättre.

Så nu är det bara att klicka här för att komma till förbeställningen av Call of Duty: Advanced Warfare.

Alien Isolation PC. Nytt spel i Alien serien

Nu är Ripley ute och massmördar Aliens igen. Nej, inte denna gång. Alien Isolation erbjuder något mera. Denna gång är det Ellen Ripley´s dotter, Amanda Ripley som tar kontroll. Hon får som vanligt, i äkta Alien spelsanda, kämpa mot stora och små utomjordingar i form av skrämmande monster.

Som vi alla Alien fans vet, så kom det ett spel i Alien serien förra året, Alien Colonial Marines, som blev ett av de största bottennappen i Alien seriens historia. Denna gång är det bättre, för att inte säga fantastiskt. Gillar du Alien spelen och övriga spel i samma genre, så kommer du att älska Alien Isolation.

Denna gång bjuder Alien på mer story och AI.

Med en uppgradering av AI, och en bra spelstory har SEGA denna gång lyckats presentera en spelupplevelse som gör Alien Isolation till, om inte det bästa, ett av de bästa spelen inom sin genre de senaste åren.

Med en intelligent katt och råtta lek, så sitter man som spelare och bara väntar på nästa effekt. Att spelet skulle vara skrämmande är väl att ta i, men många oväntade effekter gör att man gärna hoppar till. Detta spel kan med fördel spelas i mörker för att få ut det mesta av spelkänslan, och vem gör inte redan det när det gäller action och skräckspelsgenren.

Kan jag spela Alien Isolation?

Som nytt spel i actiongenren så är kraven för att kunna spela Alien Isolation låga.
Minimum Krav: Windows 7 (32-bit), Cpu 3.16Ghz Intel Core 2 Duo, 4GB Ram, 35GB Hårddiskplats och 1GB grafikminne av typen Nvidia eller AMD Radeon. Du behöver också ha en bredbandsuppkoppling till Internet.

Rekommenderade Krav: Windows 7 (64-bit), CPU AMD 4-kärnor 3.2Ghz eller Intel Core 2 Quad 3.0Ghz, 8GB Ram, 35GB Hårddiskplats och 2GB grafikminne av typen Nvidia eller AMD Radeon. Du behöver också ha en bredbandsuppkoppling till Internet.

Nu när du vet att du kan spela det, så är det bara att kila iväg? Nä, det behöver vi inte. Det finns att köpa hos tex CDON eller Spelbutiken, direkt på nätet.

Middle Earth: Shadow of Mordor. Action spel för alla rollspelsfans

Ett nytt tufft spel I tredje persons action stil för alla rollspelsdiggare har landat på vår planet. Nu är det Middle Earth: Shadow of Mordor som gäller för hela slanten. Som vanligt är det onda mot det goda som gäller, men vad gör det. Den typen av spel har vi lärt oss att gilla, och här är det verkligen riktigt ont, att kämpa mot.

Shadow of Mordor, är ett spel som både genom spelkänsla och sin fantastiska grafik står ut i sin genre, men utan sin storyline så skulle spelet stå sig slätt. Spelets historia och intrig är något som griper tag i dig och får dig att bara vilja fortsätta ända tills den mörka härskaren Sauron, och allt ont är besegrat.

I Middle Earth: Shadow of Mordor får du under spelets gång mera insikt om dina krafter, som den utvalda i kampen mot det onda. Du får veta uppkomsten till kraften bakom, ”The Ring of Power”, och hur du ska använda denna för att klara dig när de mörka krafterna gör sina försök att förgöra dig. Spelet för dig mot insikt och gör dig starkare, ända tills du har den ultimata kunskapen och kraften, som gör dig till den som ska konfrontera Sauron och slutligen förgöra det mörka rikets grepp och frigöra resten av världen från de onda krafter som sprids från Saurons rike.

Detta behöver du för att spela Middle Earth: Shadow of Mordor

Minimumspecifikationerna för detta underbara spel i rollspels/action genren är:
64-bitar Windows Vista, 7 eller 8. Med en processor av Intel Core i5 typ på 2.67Ghz eller likvärdig, och 4GB Ram samt ett grafikkort med 1GB minne från Nvidia eller AMD Radeon klarar du att spela detta spel. En bredbandsuppkoppling till Internet behövs också. Rekommenderade specifikationer ligger dock något högre.

Som extra information, kan läggas att detta spel tar ett helt nytt grepp inom genre. Med ett nytt revolutionerande fiendesystem och banbrytande gameplay som hade Middle Earth: Shadow of Mordor hela 45 vinster och nomineringar under E3 mässan. Spelet ser ut att bli ett av höstens hetaste. Spelet har nu släpps och kan köpas från CD-ON.

Nyheter och kommande tv- och dator-spel

Många stora spel har redan blivit släppta detta året. Spel som Watch Dogs, Titanfall och The Elder Scrolls Online har slagit igenom stort. De kommande månaderna är det planerat att ett flertal stora titlar inom spelvärlden också kommer att släppas. Vilka är dem och när släpps dem?

Dragon Age: Inquisition är ett spel ur den populära spelserien Dragon Age. Det är planerat att bli släppt den 7:e oktober. Spelet är det tredje i spelserien och är uppföljaren till Dragon Age: Origins och Dragon Age 2. Spelets utvecklare, Bioware, har rapporterat att spelet är tänkt att släppas till Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 och PC.

Även Grand Theft Auto V är tänkt att bli släppt under hösten. Det är redan släppt till Xbox 360 och Playstation 3, men det var inte förrän nyligen som det meddelades att det även skulle bli släppts till PC, Playstation 4 och Xbox One. Det förväntas att bli succé, eftersom det slogs rekord efter rekord när det först släpptes till Xbox 360 och Playstation 3.

Den 4:e november är nästa spel i Call of Duty serien planerat att bli släppt. Spelet, med titeln Call of Duty: Advanced Warfare, rapporteras att vara ett “futuristic-shooter”. Spelet kommer att släppas till Playstation, Xbox och PC. Det är det elfte spelet i den populära spelserien.

Assassin’s Creed: Unity är också en av de stora titlarna som är planerat att bli släppt under de kommande månaderna. Det har ett releasedatum på den 28:e oktober och blir släppt till PC, Xbox One och Playstation 4. Det har även rapporterats om att ett annat Assassin’s Creed. Assassin’s Creed: Comet tros vara ett spel som också ska släppas under hösten, men utvecklarna har dock inte sagt något om detta.

Våldsamma TV-spel

Våldsamma TV-spel har länge varit ett stort ämne, då det är många som tror att våldsamma TV-spel främst påverkar barnen och deras framtid. Men hur är det egentligen?

I en intervju med rektorn på Hudiksvallsskolan av SVT, berättar rektorn att det har förekommit incidenter där eleverna har lekt våldsamt. Barnen säger då att det leker som i spelen de spelar. Spelet som det främst talas om är Grand Theft Auto-spelen som är ansedda som ett av de våldsammaste spelen som tillverkats. I Storbritannien har även ett flertal TV-spel blivit förbjudna, då de har blivit ansedda att vara alldeles för våldsamma.

David Grossman, en pensionerad överstelöjtnant, går dock så långt att han berättar i en intervju med Aftonbladet att han tror att det kommer att ske fler massaker i framtiden. Anledningen är att de flesta barn har spelat våldsamma TV-spel sedan barnsben. Han berättar vidare att framtidens mördare förmodligen har påverkats så pass mycket av spelen att de har blivit galna. Han menar att TV-spelen kommer att fungera som barnens tränare. De våldsamma TV-spelen påverkar barnen så pass mycket att de lär sig av karaktärernas handlingar och därmed också blir våldsamma i verkligheten.

Hälsa rapporterar dock att enligt undersökningar som har genomförts, bör våldsamma TV-spel inte påverka barn. De tror istället att det är redan brutala barn som söker sig till våldsammare spel. De som inte har större aggressioner inom sig har vanligtvis inga problem med att lämna spelvärlden utanför verkligheten. Istället är det barnen som har problem med aggression som vanligtvis blandar ihop spelvärlden med verkligheten.