Expansioner som ger mer spelupplevelse

När ett spel är släppt så tror många att spelutvecklarna är klara. Det är slut på arbetet och dags att bege sig på semester. Så är inte fallet.

Det är ett stor jobb att klara av ett spelsläpp i storleken av ett nytt Battlefield. Det kommer bland annat en del buggar som utvecklarna har missat som dyker upp för spelare runt om i världen. Dessa måste åtgärdas annars får DICE inte nöjda kunder. Just detta problem har det nya Battlefield 4 drabbas av. Det har varit fler buggar i BF4 än alla andra Battlefield spel. DICE ligger dock inte på latsidan och vet med sig att detta kan inträffa och har satt in personal som arbetar med att lösa buggar ASAP. Men det är inte buggar vi ska prata om nu, utan expansioner.

Man har alltid en plan med att utöka spelupplevelsen och förnya spelet. Har man spelat det ett par månader så kan man lätt tappa sugen och lämna spelet orört. DICE är dock bra att släppa uppdateringar till spelen som lägger till nya banor, vapen, fordon mm. Här nedan listar vi populära expansioner till de olika spelen inom Battlefield.

Battlefield 1942 – Secret Weapons of WWII

Secret Weapons of WWII var en expansion som släpptes till det allra första spelet inom Battlefield. När man lagt in denna så fick man tillgång till en rad nya vapen, banor och fordon. Man fick också ett nytt spelläge där man skulle fokusera på att uppföra olika uppdrag. Det var inte bara att ta kol på fienden utan också vara mer taktisk.

Battlefield 2 – Armored Fury och Euro Force

Till BF2 kom Armored Fury som tillförde spelet med nya banor och två fordonsklasser. Man fick också ett spelläge där man skulle försvara USA mot fiender från Kina och mellanöstern.

Euro Force var ett expansionspack som gjorde det möjligt för spelarna att spela som FN-soldater.

Battlefield 2142 – Northern Strike

Denna expansion gav spelarna en ny bana där kampen utspelade sig i Central- och Nordeuropa. Den gav även ett annat spelläge som fick namnet Assault Line. Vapen och nya fordon blev också introducerade i BF2142 och Northern Strike.

Battlefield – Bad Company 2 – Vietnam

Vietnam är en efterföljare till Battlefield Vietnam. Här får man den som en expansion till Bad Company 2.

Battlefield 3 – Back to Karkand

Back to Karkand var en populär expansion till BF3. Här fick man återse många favoriter från BF2. De fyra populäraste banorna från BF2 följde med samt vapen och bilar. Det var ett kärt återseende för många som laddade ner denna expansion.

Skillnad mellan expansion och dlc?

När man pratar om utökningar i spel så kommer båda orden oftast upp, expansion och dlc. Men vad är skillnaden på dessa två, egentligen?

En DLC är många gånger en liten uppdatering av spelet som går att ladda ner. DLC står för ”Downloadable content”.

Men en expansion är oftast en stor uppdatering som ger spelet en större förändring. Dessa kan också vara nedladdningsbara men i vissa fall får man köp dem separat i butik.

Så:

  • DLC = Liten uppdatering
  • Expansion = Stor uppdatering