Battlefield 5

Vad finns det för skvaller kring kommande Battlefield 5? Förhoppningsvis så ska spelet släppas någon gång under 2014. Traditionen är i oktober månad. Vi får se hur det blir i år, om Dice klarar att hålla sin Deadline.

Battlefield har varit en succé både för Dice och distributören Electronic Arts (EA). Nu har det dock hänt lite hos EA och man har beslutat att lägga ner alla investeringar i Medal of Honor-spelen. Kan detta vara slutet på First Person Shooters? Är det en genre som har sett sina bästa dagar? Vi säger nej, det finns mycket att utforska men man kanske lämnar den traditionella scenen på krigsfältet. Följ oss för att läsa om nästa succé Titanfall, det kommer snart upp en artikel om detta kritikerrosade spel.

Mer dåliga nyheter kom från huvudkontoret hos Dice

Det var en av nyckelpersonerna där som hade uttalat sig om Battlefield. Patrick Bach träffade VideoGamer på Gamecon och förklarade att ”vi på Dice kan inte bygga ett Battlefieldspel varje år”. Detta var månaden innan Battlefield 4 skulle släppas, i september 2013.

Man kan ju spekulera i vad som kommer att hända med Battlefield-serien, kommer vi att se ett färdigt spel i oktober till alla konsoller? Det är extra spännande eftersom både Microsoft och Sony släppte en ny version av XBOX och Playstation förra året.

Patrick Bach gick också ut med lite annan information om kommande Battlefield 5. Han sa att det kommer att bli betydligt mer features, förstörelse. Det blir ”extra allt”. Namnet på Battlefield 5 sägs vara Havanna, ett kodnamn som Dice använder.

Vi återkommer med fler spännande nyheter kring Battlefield-serien!